Oğlumun ilk sokan (sokar) balığı avı

Bugün babalar günü ve ben oğluma bir anı bırakmak adına bu videoyu montajlamak istedim. Bu vasıtayla da tüm baba ve evlatların, babalar gününü kutlarım.

Kameramın azizliği nedeniyle birçok anımız kayıt altına alınamadı. Ancak oğlumun balıkçılığı sevmesi adına harika bir gündü. Ayrıca konsantrasyonunu da oldukça geliştirdiği kanaatindeyim. Çünkü av öncesi gözleri sürekli sağda solda iken, av sonrası gözleri sadece felloda (mantar, şamandıra) idi. 🙂

Amatör balıkçılık, hobi amaçlı yapılan bir spordur. Yakalanan balık ta her ne kadar sokan (sokar, sokkar) olsa da verdiği keyif bence gayet güzel. Oğlum açısından da oldukça hızlı öğrenilebilecek ve uygulanabilecek bir av tekniği olduğundan, ben ve oğlum çok eğlendik. Sokan balığı, Kızıldeniz göçmeni ve istilacı bir türdür. Bu bağlamda yakaladığım boyların birçoğunu özellikle geri iade etmediğimi bilmenizi isterim.

Güney Kıbrıs’ta kilosunun 20 Euro üzerinde olduğu düşünüldüğünde, bazı insanlar için ne kadar marjinal bir lezzet olduğu da ön plana çıkmaktadır.

Kıbrıs’ta sokan olarak bilinen bu türün bilimsel adı Siganus Luridus’tur. Kıbrıs halkı ve özellikle Akdeniz genelinde ilkbahar ve yaz aylarında çok av verdiğinden ötürü, oldukça tercih edilen bir balık türüdür.

Dipnot : Bu 4 metre kamışı oğluma balıkçılığa yeni başladığı için hediye eden Mehmet Klncl’ya da tekrardan teşekkür ederim.

Facebook'ta Yorumla
(Visited 653 times, 1 visits today)

Bunlar da dikkatinizi çekebilir! :)